Debat

VUC: Der skal også være plads til dem, der er afklarede

REPLIK: Selvom den nye forberende uddannelse skal hjælpe de unge, der er udsatte eller uafklarede, skal den også give plads til dem, der er afklarede og har brug for et fagligt løft. Derfor er der brug for differentierede tilbud til de unge, skriver VUC i en replik.

Bibliotekarer: Prioritér digital dannelse på ungdomsuddannelser

DEBAT: Bibliotekarer er helt afgørende, når man skal sikre, at eleverne på ungdomsuddannelserne får de nødvendige digitale kompetencer. Hvis man fortsætter med at spare bibliotekarerne væk, risikerer man at miste den digitale dannelse, skriver Tine Jørgensen.

SF: Træk på erfaringerne fra produktionsskolerne

DEBAT: Et nyt forberedende tilbud må hverken blive en mastodont eller en grå masse. Vi skal udnytte de stærke uddannelser, vi allerede har i dag, skriver SF's undervisningsordfører. 

S: Vi skal have gang i ”den åbne skole”

DEBAT: Alle skal med. Derfor skal vi bruge mentorordninger og samarbejder med virksomheder og erhvervsskoler langt mere aktivt, mener Socialdemokratiets undervisningsordfører.

Viceborgmester: KL må gøre op med husslavementaliteten

DEBAT: Mens DF og LA sørger for gaver til de ældre og privatskolerne, gør Finansministeriets besparelser ekstra ondt på folkeskolen. Derfor er det på tide, at KL smider huslavementaliteten, mander sig op og kræver ressourcer til folkeskolen, skriver Simon Pihl Sørensen.

Den Økologiske Produktionsskole: Skab plads de til sårbare unge

DEBAT: Målet om, at alle unge skal have en uddannelse, kan kun nås, hvis vi sørger for at skabe plads til de mere sårbare unge. Derfor er det vigtigt, at vi indretter uddannelser, der er overskuelige og socialt inkluderende, skriver Den Økologiske Produktionsskole.