114 undervisningsjob flyttes fra København

UDFLYTNING: Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) med 100 medarbejdere flyttes til Holbæk, og nationalt center for undervisning til Sorø. Undervisningsministeren håber, at lokalsamfundene tager godt imod tilflytterne.

Undervisningsministeriet løfter sin del af ansvaret ved at flytte 114 arbejdspladser ud i landet, oplyser undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).
Undervisningsministeriet løfter sin del af ansvaret ved at flytte 114 arbejdspladser ud i landet, oplyser undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Erik Bjørn Møller

Jeg synes ikke, det er så dramatisk. Vi er glade for, at der er afsat god tid til processen, og jeg regner med, at vi nok skal finde ud af det i god ro og orden.

Mikkel Bohm
Direktør for Nationalt Center for Undervisning i Natur, Teknik og Sundhed

Også Undervisningsministeriet bidrager med arbejdspladser som et led i regeringens historisk store udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstaden til resten af landet.

Tre enheder med i alt cirka 114 arbejdspladser fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings ressort skal flyttes til Holbæk, Sorø og Viborg. I alt vil regeringen bruge 400 mio. kr. på at flytte 3.899 arbejdspladser ud til 38 forskellige byer.

Blandt de tre undervisningsministerielle enheder, der skal i gang med flyttekasserne, er Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) med sine 100 medarbejdere langt det største. EVA, der arbejder med evaluering og kvalitetsudvikling i hele uddannelsessystemet, blev oprettet som et selvstændigt institut under Undervisningsministeriet i 1999 – og flyttes nu til Holbæk.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00