Antorini løfter sløret for EUD-reformen

INTERVIEW: Erhvervsskolerne skal igen være for de unge, adgangskrav skal sortere de umotiverede elever fra, og der skal laves særlige højniveauspor for dem, der vil læse videre. Det siger undervisningsminister Christine Antorini (S), som barsler med sit reformudspil. Fleksudddannelsen vil også blive en del af forhandlingerne.
Efter forårets reform af folkeskolen er det nu erhvervsuddannelserne, der skal igennem den store reformmølle.
Efter forårets reform af folkeskolen er det nu erhvervsuddannelserne, der skal igennem den store reformmølle. Foto: Thomas Tolstrup
Per Bang Thomsen

Vi kommer til at se på karakterkrav, for jo bedre karakterer man har med sig fra grundskolen, des større er sandsynligheden for, at man gennemfører sin erhvervsuddannelse. Men vi kommer også til at se på andre modeller, heriblandt optagelsesprøver og optagelsessamtaler.

Christine Antorini (S)
Undervisningsminister
Kald det en brændende platform eller en smeltende isflage.

Landets erhvervsuddannelser befinder sig lige nu på yderst usikker grund, og hvis ikke de snart bliver styrket, vil Danmark mangle titusindvis af nødvendige håndværkerhænder om få år.

Det er meldingen fra undervisningsminister Christine Antorini (S), som snart præsenterer regeringens udspil til en reform af erhvervsuddannelserne.

"Færre og færre unge vælger en erhvervsuddannelse lige efter grundskolen, og det er et problem. Ud fra et samfundsperspektiv kan vi risikere at mangle en bred vifte af håndværksmæssige uddannelser, hvis ikke vi får vendt den udvikling," siger undervisningsministeren, som skal sidde for bordenden under reformforhandlingerne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00