Ny BUPL-formand valgt efter kampvalg

NAVNE: Elisa Rimpler Bergmann er ny formand for pædagogerne i BUPL. Hun vandt overbevisende kampvalget på weekendens kongres og overtager dermed posten efter Henning Pedersen.

Elisa Rimpler Bergmann er ny formand for BUPL. Hun afløser Henning Pedersen, der trak sig fra posten efter otte år.
Elisa Rimpler Bergmann er ny formand for BUPL. Hun afløser Henning Pedersen, der trak sig fra posten efter otte år.Foto: BUPL
Line Jenvall

Jeg skal være med til at tale faget op. Det er rigtig vigtigt med en faglig stolthed blandt pædagogerne. Vi skal være stolte af vores arbejde.

Elisa Rimpler Bergmann
Ny Bupl-formand

Da BUPL’s formand gennem de seneste otte år, Henning Pedersen, havde valgt ikke at genopstille, stod der kampvalg på programmet ved pædagogernes netop afholdte kongres i weekenden.

44-årige Elisa Rimpler Bergmann løb af med 151 stemmer, og det sikrede hende sejren og formandsposten over modkandidaten, Allan Baumann. Han fik 83 stemmer.

Som nyvalgt formand hviler hun dog ikke på laurbærerne. Spørger man hende, er der nok at tage fat på, for pædagogerne i Danmark står stadig over for rigtig mange udfordringer, hvad enten det handler om vilkår i overenskomsterne eller udnyttelsen af de faglige rammer.

Dokumentation

BUPL
- Bupl står for Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund
- Det blev oprettet i 1973, hvor de tre landsdækkende foreninger: Dansk Barneplejeråd, Dansk Børnehaveråd og Foreningen af fritidspædagoger, blev slået sammen til ét forbund
- Efter sammenslutningen var der 6.000 medlemmer
- I dag består Bupl af 65.000 medlemmer


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00