Akkreditering bør undersøges

AKKREDITERING: SF vil have Helge Sander til at vurdere nytten af Akkrediteringsrådet og afklare retssikkerheden for de studerende. Formanden for rådet kan godt forstå SF.
Københavns Universitet var et af de universiteter, som fik en uddannelse med betinget akkreditering, da Akkrediteringsrådet i sidste uge offentliggjorde evalueringen af 37 universitetsuddannelser.
Københavns Universitet var et af de universiteter, som fik en uddannelse med betinget akkreditering, da Akkrediteringsrådet i sidste uge offentliggjorde evalueringen af 37 universitetsuddannelser.Foto: Julie Charlotte Christensen/Altinget.dk
Uffe Laursen

Videnskabsminister Helge Sander (V) bør diske op med en god forklaring på, hvordan studerendes retssikkerhed sikres, hvis universiteter tvinges til at lukke uddannelser på grund af manglende akkreditering fra Akkrediteringsrådet.

Det mener SF's universitetsordfører Jonas Dahl, efter at Akkrediteringsrådet i sidste uge offentliggjorde akkrediteringen af 37 universitetsuddannelser, hvoraf fem af uddannelserne kun fik såkaldte betingede akkrediteringer og besked på at rette op på manglerne inden et år.  

Uklart hvordan lukning eksekveres
Jonas Dahl vil også have videnskabsministeren til at vurdere. om der kan være mulige alternativer til det - i hans øjne - alt for bureaukratiske akkrediteringssystem, som man har opgivet i mange andre lande.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00