Politikere vilde med videnscenter for frafald

FRAFALD: Trods bred politisk støtte til videnscenter om fastholdelse og frafald på ungdomsuddannelserne vil hverken DF eller Venstre sikre centeret permanent støtte.
Malou Aamund (V), Martin Henriksen (DF), Pernille Vigsø Bagge (SF) og Christine Antorini (S) til debat om frafald på ungdomsuddannelser på Høje-Taastrup Gymnasium.
Malou Aamund (V), Martin Henriksen (DF), Pernille Vigsø Bagge (SF) og Christine Antorini (S) til debat om frafald på ungdomsuddannelser på Høje-Taastrup Gymnasium.Foto: htg.dk
Anders Heissel

Problemet med frafald er permanent, og derfor skal vi skal også have permanente mentorordninger, andre støtteordninger og ikke mindst vidensdeling på dette felt.

Pernille Vigsø Bagge
SF's uddannelsesordfører
Fakta

Fakta om VOFF:

Videnscenter om fastholdelse og frafald (VOFF) er Danmarks første videnscenter, der skal arbejde for at indsamle, producere og formidle viden om de forhold, der er relevante for fastholdelses- og frafaldsproblematikker på alle ungdomsuddannelser.


Kilde: voff.dk

Med et stort og bredt politisk mål om, at 95 procent af de unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse i 2015, bliver alle kroge gennemsøgt for at finde metoder, der kan sikre målet.

Derfor var der lovprisninger og lykønskninger, da Videnscenter om fastholdelse og frafald (VOFF) blev åbnet mandag på Høje-Taastrup Gymnasium. VOFF er en forsøgsprojekt med seks gymnasier på den københavnske vestegn og bliver indtil næste år betalt af Region Hovedstaden.

Vi famler i blinde
Og der er brug for centeret, sagde Christine Antorini, Socialdemokraternes uddannelsesordfører.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00