SF lover loft over elevtal

UDDANNELSE: SF lover et loft på antal elever i landets gymnasieklasser efter et regeringsskifte.

Igen i år har tilstrømningen til landets gymnasier været enorm, og pladsen trang. En undersøgelse fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning viser, at 24 procent flere end sidste år vil opleve at gå i en klasse med flere end 30 elever.

Det skal være slut nu, mener SF's uddannelsesordfører, Pernille Vigsø Bagge, og hun lover et loft på 28 elever i en gymnasieklasse ved et regeringsskifte.

"Lars Løkke opstiller fine 2020-mål om, at flere skal uddanne sig mere, men det hele falder til jorden, når virkeligheden på landets ungdomsuddannelser er kæmpeklasser, hvor der ikke er en stol til alle elever, og hvor frafaldet er alt for højt," siger Pernille Vigsø Bagge til Ritzau.

Også Socialdemokraterne bakker op, og det vil ifølge uddannelsesordfører Christine Antorini vil være et S-hovedkrav til de kommende finanslovsforhandlinger og efterårets forhandlinger om globaliseringspuljen.

Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) vil ikke blande sig i udviklingen og henviser til, at det er gymnasiernes eget ansvar at fordele eleverne i det antal klasser, de vil.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00