400 VUC-lærere risikerer fyreseddel

FREMTID: Regeringens besparelser vil tvinge 20 VUC-afdelinger til at lukke og medføre fyring af 400 lærere, forudser VUC. Regeringen ved ikke, om besparelser vil medføre fyringer.

Der bliver længere mellem VUC-afdelingerne, og 400 lærere skal fyres, forudser VUC.
Der bliver længere mellem VUC-afdelingerne, og 400 lærere skal fyres, forudser VUC.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Samlet set vil vi være nødt til at fyre omkring 400 lærere, og vi må formentlig lukke omkring 20 af vores 90 afdelinger – særligt i Udkantsdanmark.

Verner Rylander-Hansen
Formand for VUC's lederforening

Mens regeringen udtrykker tillid til, at de dygtige ledelser på landets uddannelsesinstitutioner nok skal kunne finde ud af at spare penge, uden at det går ud over kvaliteten af uddannelserne, er det anderledes dystre signaler, der lyder fra uddannelsesstederne.

Senest er det VUC, der har regnet på tallene efter fremsættelsen af regeringens finanslovforslag og indgåelsen af finansieringsaftalen for erhvervsuddannelsesreformen.

Og bekymringen er massiv i VUC-sektoren. Ikke blot på grund af det omdiskuterede omprioriteringsbidrag, der nu skal indføres på alle uddannelsesinstitutioner og medfører besparelser på to pct. om året. Samtidig står det nu klart, at VUC skal være med til at betale regningen for betalingen af EUD-reformen, og det vil medføre et samlet underskud på 195 mio. kr. på landets 30 VUC'er med 90 afdelinger, der tvinges ud i markante besparelser på 10-12 pct. i 2017, advarer Verner Rylander-Hansen, der er formand for VUC's lederforening.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00