Antorini: Ingen taxameter-udligning før næste år

TAXAMETER: Undervisningsminister Christine Antorini (S) har ingen planer om at ændre den uforklarlige undervisningstaxameterforskel mellem stx og hhx i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Trods kritik fra både Venstre og Enhedslisten vil de heller ikke gøre det et krav ved forhandlingsbordet. 

Undervisningsminister Christine Antorini (S)&nbsp;lagde på tirsdagens samråd&nbsp;ikke op til at udligne den uforklarlige undervisningstaxameterforskel mellem det almene gymnasium og handelsgymnasiet.&nbsp;<br>
Undervisningsminister Christine Antorini (S) lagde på tirsdagens samråd ikke op til at udligne den uforklarlige undervisningstaxameterforskel mellem det almene gymnasium og handelsgymnasiet. 
Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Julie Hornstrup ØstergaardPer Bang Thomsen

Vi har valgt ikke at ændre det nuværende niveau for taksterne på stx og hhx på finansloven. Det giver mening i respekt for den aftale, vi har lavet om at analysere området og finde ud af hvad der er op og ned i forhold til taksterne. 

Christine Antorini (S)
Undervisningsminister

Jeg havde håbet på en stærk minister, der vil rette op på forskellen nu. Hvis vi ikke gør noget her og nu, viser vi ikke, at vi værdsætter erhvervsgymnasierne på lige fod med de almene gymnasier. 

Anni Matthiesen (V)
Medlem af Børne- og Undervisningsudvalget

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har ingen umiddelbare planer om at udligne den forskel, der er i undervisningstaxameteret mellem det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Det slog hun fast under tirsdagens samråd i Børne- og Undervisningsudvalget om forskellene i undervisningstaxameteret.

Ministeren bekræftede, at undervisningstaxameteret på det almene gymnasium næste år bliver 6.600 kroner højere per elev på end på handelsgymnasiet.

Og hun bekræftede også, at 4.400 kroner af forskellen skyldes den gamle arbejdstidsaftale på det almene gymnasium, der blev skrottet sidste år. Aftalen betød, at det kostede mere at undervise eleverne på det almene gymnasium end på handelsgymnasiet, og derfor skulle taxameteret være højere.

Ikke på finansloven
Trods det har hun ingen planer om at udjævne taxameterforskellen mellem stx og hhx på næste års finanslov. 

Årsagen til det er, at regeringen har indgået en aftale om at analysere den uforklarlige forskel i taksterne nærmere. Analysen er en del af den budgetanalyse, som forligskredsen bag erhvervsuddannelsesreformen har igangsat, og den vil ligge klar til august 2015.

”Vi har valgt ikke at ændre det nuværende niveau for taksterne på stx og hhx på finansloven. Det giver mening i respekt for den aftale, vi har lavet om at analysere området og finde ud af hvad der er op og ned i forhold til taksterne,” sagde Christine Antorini og fortsatte:

”Forskellene er blevet klart adresseret, og analysen vil blive drøftet i august 2015,” sagde Christine Antorini på samrådet.

V: Analyse er en syltekrukke
Venstres Anni Matthiesen, der havde indkaldt til samrådet, havde gerne set, at Christine Antorini havde rettet op på den ubegrundede taxameterforskel allerede nu.

”Jeg havde håbet på en stærk minister, der vil rette op på forskellen nu. Hvis vi ikke gør noget her og nu, viser vi ikke, at vi værdsætter erhvervsgymnasierne på lige fod med de almene gymnasier,” siger hun og tilføjer:

”Kagen skal skæres på en ny måde.”

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00