Antorini: Konservative blokerede for planlægning

LEKTIEHJÆLP: Undervisningsministeren forstår godt, at skolerne er irriterede over, at de tvinges til at arbejde med to scenarier for lektiehjælp. Hun sender ansvaret videre til de Konservative.

Christine Antorini: Ansvaret ligger hos de Konservative.
Christine Antorini: Ansvaret ligger hos de Konservative.Foto: Les Kaner/UVM
Erik Bjørn Møller

Jeg beklager virkelig det unødige besvær, det giver skolerne, men der har ikke været vilje til at finde en pragmatisk løsning.

Christine Antorini
Undervisningsminister (S)

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har fuld forståelse for kommunernes irritation over, at skolerne nu tvinges til dobbeltarbejde, fordi de skal arbejde med to scenarier for, hvornår den omdiskuterede lektiehjælp og faglig fordybelse skal gøres obligatorisk.

Den politiske aftale om folkeskolereformen slår fast, at lektiehjælp og faglig fordybelse skal være obligatorisk straks efter folketingsvalget. Derfor har Undervisningsministeriet sendt et brev til kommunerne, hvor det gøres klart, at lektiehjælp og faglig fordybelse senest bliver obligatorisk fra efterårsferien. Men samtidig noteres det også, at det kan blive tidligere, hvis folketingsvalget afholdes inden sommerferien. Derfor er er skolerne nødt til at lægge to skemaer for at være forberedt på skoleåret, der kommer.

Antorini beklager besværet
”Vi ville i forligskredsen gerne give kommunerne og skolerne ordentlig mulighed for at planlægge det nye skoleår. Det har de Konservative desværre ikke ønsket at være med til. Jeg beklager virkelig det unødige besvær, det giver skolerne, men der har ikke været vilje til at finde en pragmatisk løsning, hvor kommunerne selv kunne beslutte ikrafttrædelse enten fra august i år eller august næste år,” påpeger ministeren.

0:000:00