Antorini skrotter omstridt skolerapport

RAPPORT: Efter hård kritik har børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) valgt at trække den omstridte tilsynsrapport om de dårligste folkeskoler tilbage.
Per Bang Thomsen

Datagrundlaget for screeningen af de berørte skoler og kommuner har vist sig ikke at være godt nok. Det er helt uacceptabelt, og jeg har derfor bedt Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen om at trække rapporten tilbage.

Christine Antorini (S)
Børne- og undervisningsminister

En uge.

Så lang tid fik den omstridte og fejlfyldte tilsynsrapport om de ringeste folkeskoler i landet lov til at ligge på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside, før ministeren tirsdag aften valgte at trække den tilbage igen.
 
”Datagrundlaget for screeningen af de berørte skoler og kommuner har vist sig ikke at være godt nok. Det er helt uacceptabelt, og jeg har derfor bedt Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen om at trække rapporten tilbage. Jeg beklager dybt, at skolerne og kommunerne er blevet hængt ud på denne her måde i medierne, og jeg har givet hver enkelt en undskyldning,” siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) i en pressemeddelelse.

Offentliggørelser gavner ikke skolerne
Det var Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, som havde udarbejdet screeningsrapporten. Her havde man set på de faglige resultater for alle folkeskoler, og ministeriet valgte efterfølgende at offentliggøre navnene på de skoler, som er særligt fagligt udfordrede. Det blev mødt med hård kritik fra både Danmarks Lærerforening og den socialdemokratiske børne- og ungeborgmester i Københavns Kommune, der betegende listen som "pervers".

Efterfølgende fandt styrelsen ud af, at der var fejl i talgrundlaget for rapporten. I første omgang viste nye beregninger, at fire ud af de 17 skoler var havnet på listen ved en fejl. Det har dog efterfølgende vist sig, at det samlede datagrundlag, som screeningerne er foretaget på baggrund af, ikke har været retvisende, og derfor er hele listen nu blevet trukket tilbage.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00