Antorini: Vi skal kigge bredt på ungdomsuddannelserne

KOMMISSION: Kvaliteten skal styrkes på tværs af ungdomsuddannelserne, og derfor er der brug for et bredt eftersyn af uddannelserne. Det mener undervisningsminister Christine Antorini (S), efter Produktivitetskommissionen har kritiseret niveauet på gymnasierne og erhvervsskolerne.
Undervisningsminister Christine Antorini (S) er enig med Produktivitetskommissionen i, at samspillet mellem gymnasierne og erhvervsskolerne skal være bedre.
Undervisningsminister Christine Antorini (S) er enig med Produktivitetskommissionen i, at samspillet mellem gymnasierne og erhvervsskolerne skal være bedre.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Der er behov for at se på, hvordan vi kan udvikle kvaliteten på tværs af ungdomsuddannelserne. Ikke for at de skal være ens, men for at de kan understøtte hinanden bedst muligt. Vi skal se, hvordan vi kan skabe mere synergi mellem ungdomsuddannelserne.

Christine Antorini (S)
Undervisningsminister
Det var en hård kritik af hele ungdomsuddannelsessektoren, Produktivitetskommissionen kom med tidligere på ugen.

Kvaliteten er grundlæggende for lav, og alt for mange vælger det almene gymnasium på bekostning af de erhvervsfaglige uddannelser. Derfor er der brug for et gennemgribende eftersyn af alle ungdomsuddannelserne, lyder det i analysen fra kommissionen, hvor der også bliver efterlyst et bedre samspil mellem gymnasierne og erhvervsskolerne.

Kritikken overrasker ikke undervisningsminister Christine Antorini (S), og hun bakker langt hen ad vejen op om den.

Det er nemlig nogle af de samme problemer, regeringens eget udvalg for ungdomsuddannelser har peget på, og ministeren er derfor enig med kommissionen i, at der er brug for at kigge bredt på alle ungdomsuddannelserne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00