Både røde og blå vælgere ønsker højere karakterkrav til gymnasiet

MÅLING: Et flertal af både de røde og blå vælgere ønsker et karakterkrav til gymnasiet på enten 4 eller 7. Det viser en ny meningsmåling. SF holder dog fast i, at adgangskravet til gymnasiet skal ligge på 02 som til erhvervsuddannelserne.

54 procent af rød bloks vælgere ønsker et karakterkrav på enten 4 eller 7 til gymnasiet. Blandt blå bloks vælgere mener godt 66 procent, at karakterkravet skal ligge på 4 eller 7.
54 procent af rød bloks vælgere ønsker et karakterkrav på enten 4 eller 7 til gymnasiet. Blandt blå bloks vælgere mener godt 66 procent, at karakterkravet skal ligge på 4 eller 7.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Jeg mener ikke, at gymnasiet skal være et elitested for de særligt bogligt dygtige.

Trine Pertou Mach (SF)
Ungdomsuddannelsesordfører

Det er ikke nok med et karaktergennemsnit på 02 i dansk og matematik for at blive optaget på gymnasiet.

Det mener et klart flertal af både røde og blå vælgere ifølge en dugfrisk meningsmåling, som A&B Analyse har lavet for Altinget : uddannelse.

Her er et politisk repræsentativt udsnit af danskerne blevet spurgt om, hvad karakterkravet til de gymnasiale ungdomsuddannelser skal ligge på.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt: På erhvervsuddannelserne skal man fremover have et karaktergennemsnit fra folkeskolen på mindst 02 i dansk og matematik for at komme ind. Hvad skal karakterkravet til de gymnasiale ungdomsuddannelser ligge på?

• 02 (svarende til 6 på den gamle skala)
• 4 (svarende til 7 på den gamle skala)
• 7 (svarende til 8-9 på den gamle skala)
• Der skal ikke være et karakterkrav
• Ved ikke


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00