Bedre tilbud til elever med særlige behov

LOVGIVNING: En stor administrativ byrde fjernes nu fra de frie grundskoler, der med nyt lovforslag fra undervisningsministeren kan se frem til at modtage et fast tilskud pr. elev med særlige behov i stedet for løbende at skulle søge om støtte. Samtidig skal elever i et særligt undervisningstilbud kunne nøjes med at gå til prøve i dansk og matematik.

Friskoler, efterskoler og de frie fagskoler slipper for en stor administrativ byrde med det nye lovforslag, der også gør det lettere for dem at budgettere med, hvor mange penge de kan regne med at modtage i støtte til elever med særlige behov.
Friskoler, efterskoler og de frie fagskoler slipper for en stor administrativ byrde med det nye lovforslag, der også gør det lettere for dem at budgettere med, hvor mange penge de kan regne med at modtage i støtte til elever med særlige behov.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Når skolerne hele tiden har overblik over deres ressourcer, kan de bedre planlægge undervisningen med udgangspunkt i, hvad eleverne har behov for.

Christine Antorini (S)
Undervisningsminister

De frie grundskoler, efterskolerne og de frie fagskoler får snart større sikkerhed for, hvor mange penge de kan regne med at modtage i støtte hvert år, samtidig med at de får fjernet en markant administrativ byrde.

Årsagen er et nyt lovforslag fra Christine Antorini (S), der med en ny taxametermodel for tilskud til specialundervisning og specialpædagogisk bistand vil sikre bedre tilbud til elever med særlige behov.

Lovforslaget betyder, at skolerne fremover vil modtage et fast tilskud pr. elev i stedet for løbende at skulle søge om støtte. Det mindsker den administrative byrde på skolerne, der samtidig får større sikkerhed i forhold til deres årlige budget, da tilskuddet dermed baseres på kendte elevtal og ikke enkeltansøgninger.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00