Bogligt svage har det svært på erhvervsskoler

FRAFALD: Elever med grundskolekarakterer under 2 i dansk og matematik har det sværere på erhvervsuddannelsen end deres bogligt stærkere kammerater, viser en ny analyse fra Tænketanken DEA.

Vi skal have fokus på gode dansk- og matematikkundskaber, også inden de unge går i gang med en erhvervsuddannelse, siger Stina Vrang Elias fra Tænketanken DEA.
Vi skal have fokus på gode dansk- og matematikkundskaber, også inden de unge går i gang med en erhvervsuddannelse, siger Stina Vrang Elias fra Tænketanken DEA.Foto: Pressefoto / DEA
Erik Bjørn Møller

Og her skal vi blive bedre til at tænke korte og opkvalificerende kurser, som kan lære de unge dansk og matematik på en ny og anderledes måde end i folkeskolen. 

Stina Vrang Elias
Adm. direktør i Tænketanken DEA

Elever med dårlige karakterer under 2 i dansk og matematik i grundskolen falder oftere fra på erhvervuddannelserne, ligesom de også har sværere ved at komme videre i uddannelsessystemet og finde et arbejde, viser en ny analyse fra Tænketanken DEA.

Analysen viser også, at unge med de dårligste karakterer er længere tid på offentlig forsørgelse.

Det var netop for at bremse det store frafald og sikre dygtigere og mere motiverede elever, at et politisk flertal indførte karakterkrav på erhvervsuddannelserne sidste år som et led i reformen af erhvervsuddannelserne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00