Bondo roser Riisagers skoleforsøg

FORSØG: Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil lade 50 folkeskoler afkorte skoledagen og teste nye faglige forløb. ”Meget positivt,” lyder det fra lærerformand Anders Bondo Christensen.

Det er positivt at skoler får mulighed for at prioritere, siger Anders Bondo Christensen om et nyt rammeforsøg for 50 folkeskoler.
Det er positivt at skoler får mulighed for at prioritere, siger Anders Bondo Christensen om et nyt rammeforsøg for 50 folkeskoler.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Tyson W. Lyall
Fakta
Principperne for rammeforsøget er blandt andet:

  • Der vil efter ansøgning kunne gives tilladelse til at en kommune for en konkret skole kan fravige folkeskolelovens §14b og §16a og derved afkorte skoledagen.
  • Ansøgningen skal indeholde en pædagogisk faglig begrundelse for hver enkelt klasse i forhold til hvad der ønskes opnået med forsøget.
  • Kommunalbestyrelsen skal indgive ansøgningen om deltagelse i forsøget med en eller flere af kommunens skoler.
  • Forsøget kan omfatte hele skoler, hele klassetrin, flere klasser eller en enkelt klasse. 

Frist for ansøgning er 4. maj 2017.

Forsøgsgodkendelsen gives med start fra skoleåret 2017/18. Forsøget løber frem til og med udløbet af skoleåret 2019/20.

Kilde: Undervisningsministeriet

Ministeren har lyttet til elever, forældre og lærere.

Det konkluderer formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen i alt fald, efter Merete Riisager onsdag præsenterede et forsøg hvor 50 folkeskoler blandt andet kan få lov at afkorte skoledagen.

”I en tid hvor resurserne er knappe, er det positivt at skoler får mulighed for at prioritere, så de bedst muligt bidrager til at øge kvaliteten i elevernes undervisning,” udtaler Anders Bondo Christensen i en pressemeddelelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00