Bonus for at ansætte udsatte unge

INCITAMENT: Ny rapport slår fast, at erhvervsgrunduddannelsen (egu) er ”et effektivt tilbud for de unge i restgruppen,” og nu er der bonus på vej til virksomheder, der ansætter de udsatte unge i praktik.

Virksomheder, der ansætter egu-elever skal have bonus - ligesom hvis de ansætter flygtninge i integrationsuddannelse.
Virksomheder, der ansætter egu-elever skal have bonus - ligesom hvis de ansætter flygtninge i integrationsuddannelse.Foto: colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Det er en god idé – ja, det eneste, der giver mening.

Heike Hoffmann
Chefkonsulent i Håndværksrådet
Fakta
Erhvervsgrunduddannelsen (egu) er en kommunalt forankret, kompetencegivende og individuelt tilrettelagt uddannelse, der er beskæftigelsesrettet og samtidig rettet mod fortsat uddannelse. Uddannelsen, der henvender sig til unge med sociale eller faglige udfordringer, veksler mellem praktik og skolegang i et normalt toårigt forløb.
Tilgangen til egu har været stigende frem til 2012, hvorefter den har ligget stabilt med et optag på cirka 1.600 elever om året. 

Ligesom virksomheder, der ansætter flygtninge i integrationsuddannelser, skal have en kontant bonus på 40.000 kroner, skal virksomheder, der ansætter udsatte unge fra erhvervsgrunduddannelsen (egu), også belønnes på samme måde.

Virksomhederne vil modtage en bonus på 20.000 kroner efter at have haft en egu-elev i praktik i seks måneder og yderligere 20.000 kroner ved afslutningen af forløbet.

Det lægger regeringen, LO og DA op til som endnu et element i trepartsaftalen, der blev indgået tidligere på foråret.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00