DF: Muslimske friskoler skal under lup

FRISKOLE: Dansk Folkeparti vil have gransket landets muslimske friskoler, efter den tidligere islamist Ahmed Akkari har beskrevet, hvordan Lykkeskolen i Aarhus indoktrinerer børnene til islamisme.
Foto: ft.dk
Per Bang Thomsen

Det er ret foruroligende, hvad Ahmed Akkari beskriver i sin bog. Hvis det er rigtigt, så bliver muslimske friskoler brugt til at opretholde parallelsamfund, modarbejde Danmark og i sidste ende uddanne ekstremister. Det må vi have undersøgt.

Alex Ahrendtsen (DF)
Uddannelsesordfører
Fakta

DF's spørgsmål til forespørgselsdebatten:

”Hvad kan ministeren oplyse om regeringens syn på muslimske friskoler i Danmark, finder ministeren behov for at skærpe tilsynet med friskolerne, og vil ministeren om nødvendigt ændre lovgivningen om friskolerne.”

 


Kilde: Dansk Folkeparti
Der er brug for at kaste et kritisk blik på landets muslimske friskoler.

Det mener Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Alex Ahrendtsen, som nu har indkaldt undervisningsminister Christine Antorini (S) til forespørgselsdebat om emnet.

Det sker, efter den tidligere islamist Ahmed Akkari i sin nye bog, "Min afsked med islamismen", har beskrevet, hvordan Lykkeskolen i Aarhus drives af konservative muslimer, og at børnene bliver indoktrineret til at vende sig imod den vestlige kultur.

"Det er ret foruroligende, hvad Ahmed Akkari beskriver i sin bog. Hvis det er rigtigt, det han beskriver, så bliver muslimske friskoler brugt til at opretholde parallelsamfund, modarbejde Danmark og i sidste ende uddanne ekstremister. Det må vi have undersøgt," siger Alex Ahrendtsen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00