DF vil give skolebestyrelser et servicetjek

FOLKESKOLEN: Forældrenes indflydelse i folkeskolen - eller mangel på samme - har manglet i valgkampen, mener Dansk Folkeparti, der selv vil undersøge problemet. Fint med os, siger Skole og Samfund.
Dansk Folkeparti vil nu undersøge, om forældrene på landets skoler nu også får den medbestemmelse, de har krav på.
Dansk Folkeparti vil nu undersøge, om forældrene på landets skoler nu også får den medbestemmelse, de har krav på.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Vi vil gerne give bestyrelserne et servicetjek for at sætte mere fokus på det. Det er jo vigtigt i forhold til børnenes trivsel, at forældrene bliver hørt.

Marlene Harpsøe
Uddannelsesordfører for Dansk Folkeparti

Forældrene har stor betydning for børns læring i skolen, men politikere i både kommuner og på Christiansborg overser det. Og forældrenes rolle har været en stor mangelvare i kommunalvalgkampen.

Det mener Dansk Folkeparti, der nu vil sætte en stor spørgeskema-undersøgelse i gang blandt alle landets skolebestyrelser.

"Forældreindflydelsen eller måske mangel på samme har manglet i denne valgkamp. Og desuden får vi løbende henvendelser fra forældre, der ikke føler, at de har nok indflydelse i skolebestyrelserne. Derfor vil vi gerne give bestyrelserne et servicetjek for at sætte mere fokus på det. Det er jo vigtigt i forhold til børnenes trivsel, at forældrene bliver hørt," siger Marlene Harpsøe, uddannelsesordfører for Dansk Folkeparti.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00