EL og LA kommer med til gymnasieforhandlingerne

GYMNASIET: Selv om Enhedslisten og Liberal Alliance ikke er en del af den nuværende gymnasieforligskreds, får de alligevel lov til at sidde med ved forhandlingerne, når gymnasiet skal eftertjekkes senere på året. Men partierne er langt fra enige om, hvad der skal til for at rette op på de fire gymnasieuddannelser.

Liberal Alliances Merete Riisager (venstre) og Enhedslistens Rosa Lund skal nu deltage i forhandlingerne om det store gymnasie-eftersyn.
Liberal Alliances Merete Riisager (venstre) og Enhedslistens Rosa Lund skal nu deltage i forhandlingerne om det store gymnasie-eftersyn.Foto: Pressefoto/Ft.dk
Per Bang Thomsen

Vi skal have skabt et bedre og mere virkelighedsnært gymnasium, der i højere grad forbereder eleverne på at tage en videregående uddannelse.

Rosa Lund (EL)
Uddannelsesordfører

Der bliver ekstra trangt omkring forhandlingsbordet i Undervisningsministeriet, når gymnasiet skal eftertjekkes senere på året. 

Både Liberal Alliance og Enhedslisten vil nemlig gerne have indflydelse på gymnasieeftersynet, og derfor er de nu blevet inviteret med til forhandlingerne med gymnasieforligskredsen, som ud over regeringspartierne består af SF, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. 

Partierne får dog ingen vetoret under forhandlingerne. Men hvis de ender med at nikke ja til den endelige aftale, vil de rent formelt blive optaget i forligskredsen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00