Er gymnasie-eftersynet blevet en reform?

FRAMING: Regeringens ”serviceeftersyn” af gymnasiet har over sommerferien skiftet retorisk ham, og nu taler statsministeren om en decideret ”reform” af de gymnasiale ungdomsuddannelser. Undervisningsministeren afviser dog, at der er tale om en reform, men hvad dækker ordet egentlig over?

Selv om både statsministeren og økonomi- og indenrigsministeren kalder det en "reform" af gymnasierne, holder undervisningsminister Christine Antorini (S) fast i, at der er tale om et "serviceeftersyn".
Selv om både statsministeren og økonomi- og indenrigsministeren kalder det en "reform" af gymnasierne, holder undervisningsminister Christine Antorini (S) fast i, at der er tale om et "serviceeftersyn".Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

En ”reform” lyder mere gennemgribende og voldsomt end et ”serviceeftersyn”.

Sine Nørholm Just
Lektor ved Copenhagen Business School og forsker i politisk kommunikation

Der er lagt op til en ”faglig opstramning” af de gymnasiale ungdomsuddannelser, når undervisningsminister Christine Antorini (S) snart inviterer gymnasieforligskredsen til forhandlinger i ministeriet på Slotsholmen.

Det var meldingen fra ministeren selv, da hun i sidste uge løftede en flig af sløret for de kommende gymnasieforhandlinger, som bliver et af efterårets store, uddannelsespolitiske omdrejningspunkter.

Men hvor der før sommerferien blot var tale om et såkaldt ”serviceeftersyn” af det almene gymnasium, hf og de to erhvervsgymnasier, lægger regeringstoppen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen nu op til en reel ”reform” af uddannelserne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00