Erhvervsskolernes dystre virkelighed

EKSEMPLER: Alle er enige om erhvervsskolernes centrale rolle for at få uddannet mere faglært arbejdskraft. Men sparekrav og færre elever sætter skolerne under massivt pres. Her er tre konkrete eksempler på skolernes dystre virkelighed lige nu.

Der bliver længere mellem eleverne på erhvervsuddannelserne, og sammen med regeringens sparekrav sætter det erhvervsskolerne under massivt pres.
Der bliver længere mellem eleverne på erhvervsuddannelserne, og sammen med regeringens sparekrav sætter det erhvervsskolerne under massivt pres.Foto: colourbox.com
Erik Bjørn Møller

De følgende tre cases er udarbejdet af Danske Erhvervsskoler og -gymnasier for at illustrere erhvervsskolernes økonomiske situation, der er presset på grund af omprioriteringsbidrag og faldende elevtal.

Der er tale om data og oplysninger fra tre virkelige skoler, men de er anonymiserede, da de ifølge Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier ”skal tjene som argumenter for at ændre vilkårene for hele sektorens aktuelle udfordringer.”

Slut med studieture og virksomhedsbesøg
Den første case er en mindre merkantil skole med eud, eux og hhx.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024