Flere børn skal tvinges i daginstitution

SPROG: For at sikre overgangen til skolen vil regeringen tvinge flere børn i daginstitution efter sprogvurdering. Hvis forældrene nægter, skal kommunerne standse deres børnecheck.

Efter en sprogscreening skal tre-årige børn med sprogvanskeligheder i et obligatorisk 30 timers dagtilbud - og hvis forældrene nægter, får de ikke deres børnecheck.
Efter en sprogscreening skal tre-årige børn med sprogvanskeligheder i et obligatorisk 30 timers dagtilbud - og hvis forældrene nægter, får de ikke deres børnecheck.Foto: colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Tvang er godt nok sådan et grimt ord – men når man har lavet sprogvurderingen, vil man kunne sige til forældrene, at de skal have deres børn i daginstitution 30 timer om ugen netop for at få bedre sprogkundskaber

Annette Lind (S)
Børne- og undervisningsordfører

Med truslen om økonomiske sanktioner mod forældrene vil regeringen nu tvinge flere børn i daginstitution for at sikre børnenes sproglige udvikling og en bedre overgang til skolen.

Ifølge Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold skønnes det, at omkring 300 børn på landsplan vil blive omfattet af forslaget om det såkaldte ”obligatoriske dagtilbud.”

Det er et hidtil upåagtet, men ikke desto mindre kontroversielt element i regeringens børneudspil, der blev fremsat forleden. Tidligere har både Socialdemokraterne og ikke mindst de Radikale ellers opponeret indædt imod i det hele taget at bruge økonomiske sanktioner mod forældre.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00