Flere elever sendes på internationale skoler

GLOBALT: Efterspørgsel fra forældre og virksomheder medfører vækst i antallet af internationale skoler. Copenhagen International School har haft stigning på 50 pct. i antallet af elever på få år.

For 15 år siden var der ingen internationale grundskoler i Danmark – nu er der 24, og elevtallet stiger
For 15 år siden var der ingen internationale grundskoler i Danmark – nu er der 24, og elevtallet stigerFoto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Flere virksomheder – også de små og mellemstore – er i stigende grad på udkig efter udenlandsk arbejdskraft og talent, og det gør jo, at der kommer en øget efterspørgsel på optagelse på de internationale skoler.

Tine Horwitz
Underdirektør i Dansk Industri

Internationalt orienterede danskere og udlændinge med job i danske virksomheder sender i stigende grad deres børn på internationale skoler – det vil i praksis sige frie grundskoler, der har fået Undervisningsministeriets godkendelse til et andet undervisningssprog end dansk.

For 15 år siden var der ingen internationale skoler i Danmark, men på få år er antallet af internationale grundskoler vokset til 24, og antallet af elever, der går på en international skole, er på tre år vokset fra 1.178 til 1.854.

De internationale skoler skyder især frem i storbyområderne omkring København og Aarhus, men findes også i fx Odense, Næstved, Esbjerg, Kolding, Aalborg og Sønderborg. Senest er der dannet internationale skoler i Roskilde og Viborg.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00