Forbund frygter for ordblinde under FGU

FGU: Uddannelsesforbundet frygter, at den forberedende grunduddannelse (FGU) ikke kan håndtere gruppen af ordblinde. Forstander foreslår statslig ordblindestøtte under uddannelsen.

Ifølge Altinget: uddannelses oplysninger skal der indføres screening for ordblindhed i forbindelse med FGU. Uddannelsesforbundet er bekymret for økonomien og håndteringen.
Ifølge Altinget: uddannelses oplysninger skal der indføres screening for ordblindhed i forbindelse med FGU. Uddannelsesforbundet er bekymret for økonomien og håndteringen.Foto: /ritzau/Ditte Valente
Tyson W. Lyall

Produktionsskolerne har ikke forstand på ordblindhed. Og VUC har alene forstand på en del af ordblindeundervisningen. Så er der ikke flere stærke aktører.

Rie Nielsen
Forstander, Hovedstadens Ordblindeskole

Når Danmark inden alt for længe får en ny forberedende grunduddannelse, bliver ordblindeundervisning for voksne (OBU) en del af uddannelsen.

Da politikerne ifølge Altinget: uddannelses oplysninger samtidig vil indføre screening for ordblindhed i forbindelse med uddannelsen, ringer alarmklokkerne hos Uddannelsesforbundet.

Ifølge forbundet, der er fagforening for lærere, ledere og vejledere på erhvervsuddannelser og sprogcentre, betyder det nemlig, at ”langt flere ordblinde end i dag vil blive opdaget”.

Dokumentation

Regeringen skriver i sit udspil til en forberedende grunduddannelse, at andelen af unge med ”funktionsnedsættelse som for eksempel ordblindhed” vurderes at være ”markant større” i målgruppen end i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne.

Læs hele udspillet her.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00