Gymnasier frygter røde tal efter indgreb

BESKÆRING: Statens krav om tilbagebetaling af en del af statstilskuddet kan ramme skævt og går især ud over gymnasier med faldende elevtal, siger Danske Gymnasiers formand, Anne-Birgitte Rasmussen.

Anne-Birgitte Rasmussen, formand for Danske Gymnasier, frygter, at statens tilbagebetalingskrav kan medføre røde tal på nogle af gymnasierne.<br>&nbsp;
Anne-Birgitte Rasmussen, formand for Danske Gymnasier, frygter, at statens tilbagebetalingskrav kan medføre røde tal på nogle af gymnasierne.
 
Foto: Rektorforeningen
Erik Bjørn Møller

Når der så kommer en besparelse midt i året, kan det nemt få budgettet til at vælte.

Anne-Birgitte Rasmussen
Formand for Danske Gymnasier

Ligesom erhvervsskoler, produktionsskoler og friskoler vånder landets gymnasier sig over, at de midt i budgetåret pludselig skal betale en del af deres statstilskud tilbage til Finansministeriet.

Som tidligere omtalt i Altinget har Finansministeriet dikteret en såkaldt dispositionsbegrænsning på statens budgetter i år. Det skyldes en lavere lønudvikling i 2015 end forventet – og medfører nu, at staten midt i budgetåret kræver tilbagebetaling af cirka én procent af skolernes tilskud fra staten for i år.

Ingen af skolerne anfægter, at de skal betale pengene tilbage – men over en bred kam beklager uddannelsesinstitutionerne sig over, at staten ikke kan vente med at regulere til året efter, ligesom det sker, hvis skolerne fx stod til at skulle have flere penge på grund af en højere lønudvikling end forventet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00