Højskole motiverer udsatte unge til uddannelse

MOTIVATION: Et brobygningsforløb på højskoler og frie fagskoler motiverer udsatte unge i kontanthjælpssystemet til læring og uddannelse, viser evaluering fra Center For Ungdomsforskning

På højskolen finder udsatte unge motivation til at gå i gang med en ungdomsuddannelse.
På højskolen finder udsatte unge motivation til at gå i gang med en ungdomsuddannelse.Foto: Kristoffer Hecquet/Altinget.dk
Erik Bjørn Møller

Unge oplever at flytte sig markant som følge af et ophold på en højskole. De bliver bedre fagligt klædt på til at begynde og gennemføre en uddannelse og oplever desuden at få mere livsglæde, selvtillid og tro på egne evner.

Det fremgår af en evaluering, efter at 65 unge i kontanthjælpssystemet har deltaget i et brobygningsforløb på højskoler og frie fagskoler. Rapporten, der er udarbejdet af Center for Ungdomsforskning (CEFU), viser, hvordan unge – der ikke er i uddannelse og som modtager offentlige ydelser – har stor gavn af et højskoleophold.

Over halvdelen er blevet motiveret
Over halvdelen af de unge fra undersøgelsen angiver, at de i høj eller meget høj grad er blevet motiveret til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Også de deltagende kommuners tal bekræfter dette. 51 procent af de unge er enten i uddannelse eller afventer opstart af uddannelse efter endt højskoleophold.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00