Indre vækkelse skal redde skolen

SKOLE: Et manifest samt en række dogmer og mål skal løfte og styrke de danske dagtilbud og skoler. Det var budskabet under årets Sorø-møde, hvor børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) havde sat Ny Nordisk Skole på menuen.
På børne- og undervisningsminister Christine Antorinis (S) initiativ har Sorø-mødet vedtaget et manifest om Ny Nordisk Skole.
På børne- og undervisningsminister Christine Antorinis (S) initiativ har Sorø-mødet vedtaget et manifest om Ny Nordisk Skole.Foto: Jens Panduro
Per Bang Thomsen

Den danske skoleverden har brug for en indre vækkelse, hvis den i fremtiden skal kunne udklække elever, som kan manøvrere succesfuldt rundt i den globaliserede verden. Og ifølge børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) er Ny Nordisk Skole-initiativet netop det, der skal til, hvis man for alvor skal genopbygge tiltroen til det danske uddannelsesvæsen.

Det var budskabet under årets traditionsrige Sorø-møde, som netop er løbet af stablen på Sorø Akademi.

Gør noget selv
Her brugte 120 politikere, eksperter og praktikere to dage på at udarbejde et manifest samt en række dogmer og målsætninger, som skal inspirere landets skoler til at oppe sig og ryste middelmådigheden af sig.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00