Indvandrerforældre skal hjælpe børn med valg af uddannelse

FORÆLDRE: Undervisningsministeren vil have flere unge med indvandrerbaggrund til at starte på en erhvervsuddannelse - uden at falde fra. Ny pjece skal skal gøre det lettere for forældre at hjælpe deres børn.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) finder det vigtigt, at flere unge med indvandrerbaggrund starter på den rigtige erhvervsuddannelse, så de ikke falder fra undervejs.
Undervisningsminister Christine Antorini (S) finder det vigtigt, at flere unge med indvandrerbaggrund starter på den rigtige erhvervsuddannelse, så de ikke falder fra undervejs.Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Sara Ridder

Vi ved, at de unge får en stor del af deres viden fra deres forældre, og derfor skal vi sikre, at forældrene er klædt på til at støtte deres børn i at træffe et sikkert uddannelsesvalg.

Undervisningsminister, Christine Antorini (S)
Fakta
Med pjecen ”Uddannelse – dit barns fremtid” vil Undervisningsministeriet gøre det lettere for forældre med indvandrerbaggrund at hjælpe deres børn med valg af uddannelse.

På Undervisningsministeriets hjemmeside kan pjecen - udover på dansk - downloades på tyrkisk, somali, urdu, farsi, pashto engelsk og arabisk.

På otte forskellige sprog kan forældre nu få gode råd til, hvordan de hjælper deres børn med at vælge ungdomsuddannelse. I forlængelse af regeringens firepartsaftale med DA, LO og KL har Undervisningsministeriet og Beskæftigelsesministeriet udgivet en informationspjece, der skal gøre det nemmere for forældre med indvandrerbaggrund at hjælpe deres børn med at vælge en uddannelse efter 9. eller 10. klasse.

Støtte fra forældre
Pjecen ”Uddannelse – dit barns fremtid” forklarer, hvilke muligheder unge har efter grundskolen, og hvad de enkelte ungdomsuddannelser kan føre til af job eller videregående uddannelser.

Om baggrunden for pjecen udtaler undervisningsminister Christine Antorini (S): ”Flere unge med indvandrerbaggrund skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Det kræver, at de vælger ungdomsuddannelse på et oplyst grundlag, da de ellers risikerer at falde fra. Vi ved, at de unge får en stor del af deres viden fra deres forældre, og derfor skal vi sikre, at forældrene er klædt på til at støtte deres børn i at træffe et sikkert uddannelsesvalg,” udtaler Christine Antorini.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00