KL ramt af intern ballade om folkeskole-offensiv

DEMOKRATI: KL-politikere raser over foreningens ambition om at ændre folkeskolens formålsparagraf. Ifølge kritikerne har det aldrig været behandlet som et selvstændigt punkt i hverken KL’s formandskab, bestyrelse eller det relevante fagudvalg.

Anna Mee Allerslev (R) er som formand for KL's børne- og kulturudvalg gået i brechen for en ændring af folkeskolens formålsparagraf. Den dagsorden er ikke besluttet kollektivt i KL, siger kritikere.
Anna Mee Allerslev (R) er som formand for KL's børne- og kulturudvalg gået i brechen for en ændring af folkeskolens formålsparagraf. Den dagsorden er ikke besluttet kollektivt i KL, siger kritikere.Foto: Ritzau/Henning Hjorth
Kim Rosenkilde

Formålsparagraffen har ikke været drøftet som andet end en bisætning til et større udspil.

Kirstine Bille (SF)
Medlem af KL's bestyrelse og formandsskab

KL’s top handlede uden demokratisk mandat, da man kort før skolestart blæste til kamp for at få ændret folkeskolens formålsparagraf.

Det mener i hvert fald næstformanden for KL’s børne- og kulturudvalg, Ulf Harbo (EL). Ifølge ham er opgøret med folkeskolens formålsparagraf aldrig blevet behandlet som selvstændig punkt i børne- og kulturudvalget.

Derfor forstår han ikke, hvordan udvalgets formand, Anna Mee Allerslev (R), i starten af august kunne lancere netop den ambition på Politikens forside.

Dokumentation

Sagen kort

Formanden for KL's børne- og kulturudvalg, Anna Mee Allerselv (R), gik i starten af august ud i medierne med en melding om, at KL vil have ændret folkeskolens formålsparagraf.

KL ønsker ifølge Anna Mee Allerslev, at der skal skrives et fokus på praksis, kreativitet og digital læring direkte ind i formålet. Det samme skal virksomhedssamarbejde.

Både Danmarks Lærerforening, undervisningsminister Merete Riisager (LA) og foreningen Danske Skoleelever afviser forslaget.

Kilde: Politiken


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00