KL slår ring om lærernes arbejdstidsregler

OVERENSKOMST: KL har ingen planer om at ændre på folkeskolelærernes arbejdstidsregler i forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger. Det møder kritik fra Lærernes Centralorganisation, som efterlyser bedre rammer for lærernes arbejde.

KL har ingen planer om at ændre på folkeskolelærernes nye arbejdstidsregler, som trådte i kraft efter sommerferien. Lærerne kræver derimod bedre rammer om deres arbejde.
KL har ingen planer om at ændre på folkeskolelærernes nye arbejdstidsregler, som trådte i kraft efter sommerferien. Lærerne kræver derimod bedre rammer om deres arbejde.Foto: Colourbox.dk
Per Bang ThomsenTyson W. Lyall

Vi har intet ønske om at lave om på arbejdstidsreglerne, der kun har været i funktion i ganske få måneder.

Michael Ziegler (K)
Formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg
Fakta
Hvad går overenskomstforhandlingerne ud på?

Landets mere end 500.000 kommunalt ansatte skal have nye overenskomster. KL skal sammen med Forhandlingsfællesskabet, der repræsenterer de forskellige personaleorganisationer, nå til enighed om overenskomsterne i begyndelsen af 2015.

KL's chefforhandler bliver Michael Ziegler (K), mens lærerformand Anders Bondo Christensen skal forhandle for de kommunalt ansatte.

Landets folkeskolelærere skal ikke gøre sig nogle forhåbninger om nye rammer for deres arbejdstid, når overenskomstforhandlingerne med KL går i gang senere på måneden.

Det er meldingen fra Michael Ziegler (K), formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, som mandag præsenterede kommunernes krav til de kommende forhandlinger.

“Vi har intet ønske om at lave om på arbejdstidsreglerne, der kun har været i funktion i ganske få måneder. Det ville være useriøst, hvis vi gjorde det," siger han og fortsætter:

Dokumentation

Køreplanaftale for overenskomstforhandlingerne mellem KL og Forhandlingsfællesskabet

15. december:   Udveksling af krav.

16. december:   Forhandlingerne på de enkelte overenskomstområder starter. Første møde med organisationerne skal afvikles inden 22. januar 2015, medmindre parterne aftaler andet.

7. januar:           1. politiske møde mellem KL og Forhandlingsfællesskabet (de generelle forhandlinger), hvor parterne præsenterer de udvekslede krav for hinanden.

23. januar:         2. politiske møde mellem KL og Forhandlingsfællesskabet.

13. februar:        Afsluttende politisk forhandling mellem KL og Forhandlingsfællesskabet, dvs. der forudsættes indgået forlig med Forhandlingsfællesskabet omkring dette tidspunkt.

28. februar:        Forhandlingerne på de enkelte overenskomstområder forudsættes afsluttet.

Kilde: KL


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00