Krav om nye bestyrelser på erhvervsakademierne

BESTYRELSER: Arbejdsmarkedets parter opfordrer uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til at ændre bestyrelsessammensætningen på landets erhvervsakademier. Det vil skabe færre interessekonflikter og styrke uddannelserne, mener LO, DI og Dansk Erhverv.
Der er brug for en ny bestyrelsessammensætning på landets erhvervsakademier, mener arbejdsmarkedets parter nu.
Der er brug for en ny bestyrelsessammensætning på landets erhvervsakademier, mener arbejdsmarkedets parter nu. Foto: colourbox.com
Per Bang Thomsen

Når vi nu har lavet en selvstændig erhvervsakademisektor, så bliver vi også nødt til at have bestyrelser, som udelukkende skal varetaget akademiernes interesser.

Ejner K. Holst
LO-sekretær
Fakta

Om erhvervsakademier:

Erhvervsakademierne har ansvaret for gennemførelsen af en række videregående uddannelser, der tidligere lå på erhvervsskolerne.

Desuden fungerer erhvervsakademierne som vækstlag for nye professionsbacheloruddannelser og diplomuddannelser på det tekniske og merkantile område.


Kilde: UddannelsesGuiden
Den nuværende betstyrelsesstruktur på erhvervsakademierne er ude af trit med virkeligeheden. Det kan blive et problem, hvis de korte videregående uddannelser skal have lov til at udvikle sig og fylde mere i fremtidens uddannelsesverden.

Det er meldningen fra LO, DI og Dansk Erhverv, som opfordrer uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til at ændre måden, man sammensætter bestyrelserne på landets erhvervsakademier på.

Ifølge LO-sekretær Ejner K. Holst, der er ansvarlig for fagbevægelsens uddannelsespolitiske linje, er et af de største problemer, at erhvervsskolerne i dag har ret til at udpege et flertal af akademiernes bestyrelsesmedlemmer. Uddannelserne lå oprindeligt på erhvervsskolerne, men i forbindelse med oprettelsen af akademierne blev det besluttet, at der fortsat skulle være et tæt bånd mellem de to sektorer.

Men det betyder ifølge Ejner K. Holst, at nogle medlemmer har flere kasketter på, og det fører ofte til interessekonflikter.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00