LA foreslår strategi for digitalisering

REFORM: Danmark er håbløst bagud med digitalisering i undervisningen og bør iværksætte en national strategi, lyder det fra Liberal Alliance som led i forhandlingerne om en gymnasiereform.

Merete Riisager, undervisningsordfører for Liberal Alliance, har smidt et nyt forslag på bordet under gymnasieforhandlingerne.
Merete Riisager, undervisningsordfører for Liberal Alliance, har smidt et nyt forslag på bordet under gymnasieforhandlingerne.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Erik Bjørn Møller

Vi fik jo heller ikke et nyt dannelsesbegreb, da telefonen blev opfundet.

Merete Riisager
Undervisningsordfører for Liberal Alliance

Regeringens forslag om at indføje digitalisering i dannelsesbegrebet i forhandlingerne om en gymnasiereform får Liberal Alliance til at vende tommelfingeren nedad.

Det vil være skønne spildte kræfter, for digitalisering har ikke noget med dannelse at gøre, lyder det fra partiets undervisningsordfører, Merete Riisager.

Hun peger på, at digitalisering ikke bare kan skrives ind med nogle ”fluffy” formuleringer i dannelsesbegrebet, fordi udfordringen i Danmark simpelthen er, at vi ”er helt enormt bagud i forhold til både at bruge og ikke bruge digitalisering.”

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00