LA: Panel skal vurdere gymnasieelever

REFORM: Et forslag fra LA om at lade aftagerpaneler på uddannelsesinstitutioner vurdere, om gymnasieeleverne kan tilstrækkeligt, er nu en del af skitsen i gymnasieforhandlingerne.

Liberal Alliances Henrik Dahl: Drop bureaukratiet med målstyring og lad aftagerpaneler vurdere, om gymnasieeleverne er dygtige nok.
Liberal Alliances Henrik Dahl: Drop bureaukratiet med målstyring og lad aftagerpaneler vurdere, om gymnasieeleverne er dygtige nok.Foto: Folketinget
Erik Bjørn Møller

Det kan jo både være en økonomisk og tidsmæssig belastning for uddannelsesinstitutionerne, at de skal bruge kræfter på at gøre folk klar til at studere.

Henrik Dahl
Forskningsordfører for Liberal Alliance

Drop bureaukratiet, kontrollen og målstyringen og nedsæt i stedet for aftagerpaneler, der kan vurdere, om nyudklækkede studenter har den tilstrækkelige faglige ballast til at påbegynde et studie på for eksempel universiteter, erhvervsakademier eller professionshøjskoler.

Sådan lyder det fra Liberal Alliance, der forleden smed forslaget på bordet, da partierne i gymnasieforhandlingerne tog hul på at diskutere målstyring - og nu er forslaget en del af den skitse, som parterne forhandler om, oplyser Liberal Alliances forskningsordfører, Henrik Dahl, der deltager i forhandlingerne sammen med partifællen Merete Riisager.

Henrik Dahl sammenligner aftagerpanelets opgave med en brugertilfredshedsundersøgelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00