Lærer-forslag om klippekort til elever

UDSPIL: Handelsskolernes Lærerforening vil luge ud i junglen af forberedende forløb for at samle den store restgruppe af unge op, der blandt andet falder for adgangskrav til ungdomsuddannelserne.

Christoffer Jørgensen, HL, vil rydde op i virvaret af forskellige, forberedende forløb.
Christoffer Jørgensen, HL, vil rydde op i virvaret af forskellige, forberedende forløb.
Erik Bjørn Møller

Vi samler hele paletten af særlige tilbud under én etiket, som vi så kalder særligt tilrettelagt undervisning. Den skal omfavne langt flere elever end i dag. 

Christoffer Jørgensen
Formand for Handelsskolernes Lærerforening

Ved at indføre klippekort og luge godt og grundigt ud i hele virvaret af forskellige forberedende forløb vil Handelsskolernes Lærerforening (HL) sikre, at den store restgruppe af unge uden kontakt til uddannelse eller arbejdsmarkedet lettere kan overskue deres muligheder, så de kan komme i gang med den rigtige uddannelse.

Det fremgår af et nyt udspil fra lærerforeningen, der blandt andet kalder det en bombe under velfærdssystemet, at op mod 16 procent af en årgang ikke har afsluttet en ungdomsuddannelse 10 år efter endt grundskole.

”Baggrunden for udspillet er, at vi her i HL har den oplevelse, at man er ved at skabe et ekskluderende ungdomsuddannelsessystem med fokus på adgangskrav. Det skaber en restgruppe, som vi er nødt til at fange ind. Alle, der falder for adgangskravene, skal have et værdigt tilbud – gerne uden den stigmatisering, som findes i dag,” siger formanden for Handelsskolernes Lærerforening, Christoffer Jørgensen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00