Lærere: Cheflønninger er løbet løbsk

LØNSTRID: Afsløringen af lønfråds blandt lederne på de kriseramte erhvervsskoler skaber vrede i lærernes fagforbund, der anklager skolecheferne for at holde lønfest, mens de selv skal vise tilbageholdenhed.

Cheflønningerne på erhvervsskolerne er løbet løbsk, mens lærerne ofte må gå tomhændede fra forhandlinger om lokalløn, påpeger formanden for Handelsskolernes Lærerforening, Christoffer Jørgensen.
Cheflønningerne på erhvervsskolerne er løbet løbsk, mens lærerne ofte må gå tomhændede fra forhandlinger om lokalløn, påpeger formanden for Handelsskolernes Lærerforening, Christoffer Jørgensen.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Vi synes, at skolerne skal tage sig sammen, så omverdenen kan have tillid til, at lederne ikke bare rager til sig. De skal se at få ryddet op hurtigst muligt.

Børge Pedersen
Næstformand i Uddannelsesforbundet

Rigsrevisionens afsløring af erhvervsskolers ureglementerede fråds med lønninger til cheferne skaber voldsom vrede og forargelse blandt lærerne og deres fagforbund, der anklager skolecheferne for at holde lønfest på medarbejdernes bekostning.

For mens erhvervsskoler på stribe har undladt at overholde reglerne og har betalt deres ledelser for høje lønninger, løber lærernes tillidsfolk panden mod en mur, når de har forsøgt at forhandle sig til lokale lønstigninger.

Sådan lyder det fra både Handelsskolernes Lærerforening (HL) og Uddannelsesforbundet, der organiserer lærere på de tekniske skoler og AMU-centre.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00