Kommentar af 
Lars Aslan Rasmussen

Lars Aslan: Islamiske privatskoler modvirker integrationen, og du betaler

KLUMME: Det er absurd, at danske skattekroner er med til at finansiere de islamiske friskoler, der i sin nuværende form ofte modvirker integrationen, skriver Lars Aslan.

Alkownain Friskole på Nørrebro er en dansk friskole for somaliske børn. 
Alkownain Friskole på Nørrebro er en dansk friskole for somaliske børn. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

”Hej Hasan, det er fra kommunen. Kunne du ikke tænke dig at flytte væk fra Østerbro med din familie til en ny lejlighed i Mjølnerparken – så betaler vi 75 procent af din husleje”.

Lyder det som en idiotisk samtale? Ja, det gør det. For de fleste af os ønsker, at folk med anden etnisk baggrund bor blandt etniske danskere, og at vores boligområder bliver så blandede som muligt, og derfor er der bred enighed om at bekæmpe ghettoer og parallelsamfund. Får man først blandende boligområder, får man nemlig også blandede skoler og dagsinstitutioner. 

Ligeså absurd og langt ude, som det ville være, hvis staten tilbød at betale 75 procent af ens husleje, hvis man som familie med anden etnisk baggrund frivilligt flyttede ind i en ghetto, lige så absurd er virkeligheden faktisk, når det kommer til skoleområdet. 

Her får alle privatskoler dækket 75 procent af deres udgifter af det offentlige, hvilket også gælder de muslimske privatskoler, som oplever en øget tilgang af elever i disse år.

Jeg finder det inderligt absurd, at staten ligefrem skal sponsere muslimske forældres aktive fravalg af det danske samfund.

Lars Aslan

Læs mere: Regeringen vil bremse skjulte penge til muslimske friskoler

Og hvorfor er det så et særligt problem? Det er det, fordi muslimske privatskoler modvirker integrationen. 

Når folk taler om, at muslimske privatskoler bare er at sammenligne med andre privatskoler, er det jo faktuelt forkert. 

Lars Aslan
MF, Socialdemokratiet

At man kun går i skole med andre elever, der har anden etnisk baggrund, har den samme religion og i mange tilfælde også bor i de samme boligområder, har alt andet end noget med integration at gøre. 

For det første er der noget grundlæggende forkert i, at man vælger at bosætte sig i et andet land, og derpå vælger at ens børn ikke kan tåle at gå i skole med andre børn, hvis forældre er etniske danske og ikke er muslimer. 

For det andet har jeg svært ved at se, hvordan der er kommet noget godt ud af, at man deler børn op på baggrund af religion og etnicitet og adskiller dem fra majoriteten i et samfund. 

Læs mere: Grebet strammes om muslimske friskoler

Og jeg glædes også over, at langt de fleste børn med muslimsk baggrund går i folkeskolen, eller i danske privatskoler, som jeg intet har imod. 

Når folk taler om, at muslimske privatskoler bare er at sammenligne med andre privatskoler, er det jo faktuelt forkert. 

Det, der adskiller muslimske privatskoler fra andre privatskoler er jo netop, at der ikke går nogle etnisk danske børn der, og at alle eleverne har samme tro, samt at deres forældre oftest er kommet hertil som flygtninge og indvandrere.

Og jeg ville også sagtens kunne leve med, at der fandtes et par enkelte muslimske privatskoler, men det er desværre langt fra tilfældet. Der kommer stadig flere skoler og flere elever til.

Jeg finder det derfor inderligt absurd, at staten ligefrem skal sponsere muslimske forældres aktive fravalg af det danske samfund, når vi med den anden hånd sætter millioner af til integrationsinitiativer, der skal forbedre sammenhængskraften i vores samfund, hvilket er helt afgørende for at bo i et trygt og godt land.

.......

Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Aslan Rasmussen

Fhv. MF (S)
lærer (Blågaard Seminarium 2005)

0:000:00