Ledelse på erhvervsskole går fri efter kaos

VURDERING: Efter råd fra Kammeradvokaten har Undervisningsministeriet besluttet ikke at forsøge at stille den tidligere ledelse af Erhvervsskolen Nordsjælland til ansvar for økonomisk kaos og kæmpe underskud. 

Undervisningsministeriet skred ind og indsatte en midlertidige bestyrelse, da det økonomiske morads på Erhvervsskolen Nordsjælland blev offentligt kendt - men opgiver nu at placere et ansvar hos skolens tidligere ledelse.
Undervisningsministeriet skred ind og indsatte en midlertidige bestyrelse, da det økonomiske morads på Erhvervsskolen Nordsjælland blev offentligt kendt - men opgiver nu at placere et ansvar hos skolens tidligere ledelse.Foto: Wikimedia
Erik Bjørn Møller

Styrelsen skal samtidig understrege, at bestyrelserne for de selvejende uddannelsesinstitutioner har ansvaret for driften af skolerne.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i Undervisningsministeriet

Det økonomiske kaos på Erhvervsskolen Nordsjælland skyldtes manglende professionalisme i skolens administration, men efter råd fra Kammeradvokaten opgiver Undervisningsministeriet at gå rettens vej for at forsøge at placere et erstatningsansvar hos skolens tidligere ledelse.

De økonomiske vanskeligheder på Erhvervsskolen Nordsjælland så for alvor dagens lys i 2012, der bød på et stort underskud på 54 mio. kr.

Det medførte fyring af ledelsen, samtidig med at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i Undervisningsministeriet indsatte en midlertidig bestyrelse for skolen. Siden har skolen igen fået en permanent bestyrelse, udpeget efter normale principper, som arbejder efter en genopretningsplan, der er godkendt af styrelsen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00