Løkke: Friskoler bruges til at ”formørke”

TALE: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) satte under Folketingets åbning spot på friskoler, der ”formørker”. Der skal tages mere håndfast fat om problemernes rod, bedyrede han.

”Vi skal tage fat på de store problemer, der opstår, når vores frihedsrettigheder bliver lagt i hænderne på nogle, der bruger dem til at modarbejde friheden. Den danske friskoletradition er ét eksempel, der viser dilemmaet," sagde Lars Løkke Rasmussen tirsdag. 
”Vi skal tage fat på de store problemer, der opstår, når vores frihedsrettigheder bliver lagt i hænderne på nogle, der bruger dem til at modarbejde friheden. Den danske friskoletradition er ét eksempel, der viser dilemmaet," sagde Lars Løkke Rasmussen tirsdag. Foto: /ritzau/Jens Dresling
Tyson W. Lyall

Vi er nødt til at tage mere håndfast og direkte fat om problemernes rod. Ellers vokser de os over hovedet med risiko for, at alle skæres over en kam, så vi mister den tolerance for forskellighed, som også er en dansk værdi

Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister

”Den frihed, som i hænderne på danske skoleledere, lærere og forældre bruges til at oplyse, anvendes desværre på andre skoler til at formørke,” sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Folketingets talerstol tirsdag.

Under Folketingets åbning reserverede han en del af sin tale til emner som integration, friskoler og ”danske normer”.

Statsministeren nævnte ikke konkret ”muslimske friskoler”, men henviste inddirekte til dem.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00