Mange unge har fået længere til erhvervsskolen

UDVIKLING: Antallet af uddannelsesretninger på er­hvervsskoler er faldet i vestjy­ske og sjællandske kommuner. Det kan tvinge unge til at rejse længere for at få en uddannelse og kan betyde, at nogle slet ikke får taget en ud­dannelse, siger forsker.

Vestjyske og sjællandske unge har fået længere afstand til erhvervsuddannelser, og det kan i værste fald medføre, at de slet ikke får en uddannelse.
Vestjyske og sjællandske unge har fået længere afstand til erhvervsuddannelser, og det kan i værste fald medføre, at de slet ikke får en uddannelse.Foto: Univers beeldbank
Erik Bjørn Møller

Men vi kan bare sige, at det skubber balancen i Danmark i en forkert retning. Samtidig må vi konstatere, at afstand til uddannelsesmuligheder faktisk be­tyder noget for, om de unge tager en uddannelse.

Mads Jakobsen (V)
Borgmester i Struer

Unge i vestjyske og sjællandske kommuner har fået færre erhvervsuddannelser at vælge imellem tæt på deres bopæl, skriver KL's nyhedsbrev, Momentum.

En ny analyse fra Momentum viser, at antallet af uddannelsesretninger på er­hvervsskoler siden 1993 er faldet i vestjy­ske og sjællandske kommuner - mens det er steget i kommuner med større byer.

Det kan ifølge professor på Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet, Christian Helms Jørgensen, tvinge unge til at rejse længere for at få deres uddannelsesønske opfyldt, ligesom det kan medføre, at nogle slet ikke får taget en ud­dannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00