Merete Riisager bliver ny undervisningsminister

UDNÆVNELSE: Overraskende bliver det Liberal Alliances Merete Riisager, der overtager posten som undervisningsminister efter Ellen Trane Nørby, som skal være ny sundhedsminister.

Merete Riisager (LA) - ny undervisningsminister.
Merete Riisager (LA) - ny undervisningsminister.Foto: Pressefoto/Liberal Alliance
Erik Bjørn Møller

Folkeskolereformens skarpeste kritiker, Merete Riisager fra Liberal Alliance, bliver overraskende ny undervisningsminister og får dermed ansvaret for den fortsatte gennemførelse af den omdiskuterede reform.

Merete Riisager overtager posten fra Venstres Ellen Trane Nørby, der skal være sundhedsminister i den nye trekløverregering. I modsætning til den afgående minister får Merete Riisager dog ikke børneområdet under sig, da det ved regeringsrokaden flyttes over i det nye børne- og familieministerium under den konservative Mai Mercados ledelse.

Reformen skal gennemføres
Merete Riisager er 40 år gammel og cand.mag. i pædagogik – og når udnævnelsen til ny minister kan betegnes som overraskende, er det ikke fordi skoleområdet er fremmed for Merete Riisager, tværtimod. Derimod er det opsigtsvækkende, at hendes parti, Liberal Alliance, der hidtil har stået uden for skolereformen, nu træder ind i kredsen af partier bag reformen og skal arbejde for den fortsatte implementering af skolereformen – oven i købet med en undervisningsminister for bordenden.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00