Minister: Færre skal gå i gymnasiet

REFORM: Adgangskrav til gymnasiet skal gøre eleverne fagligt stærkere og sikre, at flere får øjenene op for erhvervsuddannelserne, mener undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) - der også bebuder langt færre studieretninger.

Karakterkrav for at komme i gymnasiet skal øge fagligheden blandt gymnasieeleverne, mens flere skal vælge erhvervsuddannelser, mener både undervisningsministeren og Tænketanken DEA.
Karakterkrav for at komme i gymnasiet skal øge fagligheden blandt gymnasieeleverne, mens flere skal vælge erhvervsuddannelser, mener både undervisningsministeren og Tænketanken DEA.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Vi er ikke bange for at stille krav og sige til de unge, at de skal stramme sig mere an allerede i folkeskolen.

Ellen Trane Nørby (V)
Undervisningsminister

Færre unge skal gå i det almene gymnasium, og flere skal vælge en erhvervsuddannelse, der matcher deres behov og de job, de kan få.

Sådan lyder målsætningen fra undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), der dermed lægger op til at genoptage de strandede forhandlinger om en gymnasieaftale med at fokusere på kravet om, at nye gymnasieelever skal leve op til karakterkrav for at komme i gymnasiet. Det var netop uenighed om karakterer som adgangskrav, der medførte, at forhandlingerne strandede i foråret, da Christine Antorini (S) var undervisningsminister.

Ellen Trane Nørby mener ikke, at karakteren 4 er et urealistisk krav at stille til dem, der vil i gymnasiet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00