Minister presses fra alle sider: Stop sparekniven på erhvervsskolerne

FINANSLOV: Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) presses fra alle sider for at bremse sparekravene på de trængte erhvervsskoler. Et samlet arbejdsmarked i ministerens eget rådgivende udvalg opfordrer til at sætte besparelser i bero.

Danmark har brug for flere faglærte, og derfor bør erhvervsuddannelserne fritages for regeringens sparekrav, lyder det fra arbejdsmarkedets parter.
Danmark har brug for flere faglærte, og derfor bør erhvervsuddannelserne fritages for regeringens sparekrav, lyder det fra arbejdsmarkedets parter.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

I stedet for at køre grønthøsteren ud over det hele er der behov for at lave nogle politiske prioriteringer. Og erhvervsuddannelserne er for os et prioritereret område.

Claus Rosenkrands Olsen
Uddannelseschef i Dansk Erhverv

Dansk erhvervsliv, fagbevægelsen samt kommuner og regioner opfordrer nu undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) til at lægge sparekniven til side over for landets pressede erhvervsskoler og produktionsskoler.

De frygter samstemmende, at det bliver langt sværere at få flere unge ind på en erhvervsuddannelse og sikre mere faglært arbejdskraft i fremtiden, hvis regeringen fastholder sit omprioriteringsbidrag med et sparekrav på 600 millioner kroner alene på erhvervsuddannelserne i 2020.

Det fremgår af en udtalelse, der netop er sendt til undervisningsministeren fra Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser (REU).

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00