Minister vil forbedre tilbud til flygtningebørn

INITIATIVER: Der er behov for ekstra hjælp til kommunernes modtagelsestilbud til nyankomne tosprogede børn. Undervisningsministeren afsætter 3,5 millioner kroner af til nye initiativer.

Erik Bjørn Møller
Fakta
Undervisningsministeriet har for nylig offentliggjort en række undersøgelser om modtagelsestilbud til nyankomne tosprogede elever. Der er tale om et litteraturstudie om modtagelsestilbud for nyankomne elever udarbejdet af Rambøll Management. Endvidere er der gennemført en kvalitativ undersøgelse, som kortlægger praksis, og som falder i to dele; en kortlægning af praksis i 20 kommuner samt casestudier af seks skolers modtagelsespraksis. Kortlægningen er udarbejdet af EVA. 

Kilde: Undervisningsministeriet

For at forbedre integrationsindsatsen over for nyankomne, tosprogede børn afsætter undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) nu 3,5 millioner kroner til to nye konkrete initiativer.

Initiativerne skal rette sig mod børn i alderen 5 til 18 år "uden de nødvendige sproglige forudsætninger for at indgå i grundskolens almindelige undervisning," fremgår det af Undervisningsministeriets hjemmeside.

Danmark har de seneste år modtaget flere flygtninge end tidligere. Det stiller store krav til kommunerne, som skal sikre, at de nyankomne børn får en tryg skoledag, hvor sproglig udvikling og faglig læring følges ad.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00