Debat

Niels Brock: Giv os mere frihed, ikke ny strategi

DEBAT: Ønsker Liberal Alliance at bringe danske uddannelser længere ind i det 21. århundrede, er svaret mere frihed og ikke flere strategier for digitalisering, lyder det fra direktør på Niels Brock Anya Eskildsen.

Anya Eskildsen, direktør for Niels Brock, undrer sig over Liberal Alliances digitaliseringsstrategi, når selv samme parti har været med til at skære i taxameteret til online-undervisning.
Anya Eskildsen, direktør for Niels Brock, undrer sig over Liberal Alliances digitaliseringsstrategi, når selv samme parti har været med til at skære i taxameteret til online-undervisning.Foto: Pressefoto, Niels Brock
Sara Ridder
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anya Eskildsen
Direktør, Niels Brock

Liberal Alliance (LA) har trukket et klassisk politisk kort og vil standse udviklingen med endnu en national strategi – denne gang for digitalisering af vores uddannelser. Må jeg foreslå uddannelsesordfører Merete Riisager (LA) en kort, effektiv og langt mere liberal strategi: Sæt uddannelsesinstitutionerne fri til at opdage, udvikle og bruge digitale uddannelsesløsninger – næsten lige så tosset, de vil.

Fakta
Bland dig i debatten!
Skriv til [email protected]

Lovgrundlag spærrer 
Udover det bemærkelsesværdige i, at LA selv har været med til at skære dybt i taxameteret til online-undervisning på ungdomsuddannelserne, hvilket har sat den spirende udvikling inden for online-ungdomsuddannelse i stå, så er det nemlig først og fremmest det nuværende lovgrundlag, i hvert fald på ungdomsuddannelsesområdet, der spærrer for, at vi kan løfte vores uddannelser og dermed de unge yderligere ved hjælp af digital undervisning.

Både når det gælder den sneglelangsomme udvikling af fagbekendtgørelsen inden for faget informationsteknologi, når det gælder andelen af undervisning, vi må udbyde som onlineundervisning, og når det gælder bestemmelser om, hvilken uddannelsesbaggrund vores undervisere skal have, er vi underlagt stramme krav, som slet ikke passer til den digitale udviklingshastighed.

Den digitale udvikling løber så stærkt, at før LA’s nationale strategi er udarbejdet, vil den være forældet. 

Anya Eskildsen
Direktør, Niels Brock

Sæt os fri
I stedet burde Christiansborg sætte institutionerne fri – i begyndelsen gerne i en forsøgsperiode - hvor vi fik lov til at eksperimentere med digitale undervisningsmetoder, forløb og en større pluralisme i typen af undervisere, som kunne medvirke til at tage vores elever og uddannelsesverdenen nye digitale steder hen.

Forsøg og eksperimenter må selvfølgelig ikke gå ud over eleverne, så i stedet for de snævre bekendtgørelser kunne der stilles krav til det karakterløft, vi formår at give dem i forsøgsperioden, eller til skolens evne til at løfte eleverne fagligt i forhold til deres socioøkonomiske baggrund.  

Den digitale udvikling løber så stærkt, at før LA’s nationale strategi er udarbejdet, vil den være forældet. Ønsker Merete Riisager og hendes parti at bringe danske uddannelser længere ind i det 21. århundrede, er svaret mere frihed, ikke flere strategier.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00