Nu kan kommuner oprette tilbud til flygtningebørn

VEDTAGELSE: Ny lov giver kommunerne frihed til at oprette særlige tilbud om grundskoleundervisning til tosprogede børn og unge. Den omdiskuterede lov, der er blevet stærkt kritiseret af skoleledere og lærere, blev vedtaget forleden.

Flygtningepresset har nu medført, at kommunerne har fået friere adgang til at oprette særlige undervisningstilbud til flygtningebørn.
Flygtningepresset har nu medført, at kommunerne har fået friere adgang til at oprette særlige undervisningstilbud til flygtningebørn.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Kommunerne får nu større frihed til at indrette et tilbud, der matcher den gruppe af flygtningebørn, der kommer til kommunerne.

Det kan for eksempel være børn med krigstraumer, som stiller særlige krav til organiseringen af undervisningen. Den nye lov, der netop er blevet vedtaget i Folketinget, giver kommunerne mulighed for at oprette særlig grundskoleundervisning som alternativ eller supplement til folkeskolens undervisning i modtagelsesklasserne, skriver Undervisningsministeriet på sin hjemmeside.

Målet for undervisningstilbuddet er at få de tosprogede børn og unge indsluset i den almindelige folkeskole – eller i anden uddannelse eller arbejde. Eleverne kan maksimalt deltage i tilbuddet i to år, men overflytningen til distriktsskolen af børn i den undervisningspligtige alder kan ske tidligere. Derfor foretages løbende en konkret vurdering af den enkelte elevs sprogudvikling.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00