Ny minister skal følge reformer til dørs

GRUNDLAG: Dagtilbud føres tilbage til Undervisningsministeriet, men ellers er der ingen politiske overraskelser på undervisningsområdet. To store reformer skal følges til dørs, og så skal fagligheden forbedres i gymnasiet.

For at forbedre overgangen fra dagtilbud til børnehaveklasse vil regeringen føre ansvaret for de 0-6-årige tilbage til Undervisningsministeriet.
For at forbedre overgangen fra dagtilbud til børnehaveklasse vil regeringen føre ansvaret for de 0-6-årige tilbage til Undervisningsministeriet.Foto: Wikimedia
Erik Bjørn Møller

Målsætningen er, at mindst 25 pct. skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse i 2020. Andelen skal op på 30 pct. i 2025. Det skal vi arbejde for i fællesskab, og det forudsætter også en stærk indsats for at sikre et tilstrækkeligt antal praktikpladser.

Regeringsgrundlaget

En genoptagelse af de skibbrudne gymnasieforhandlinger bliver et væsentligt fokusområde for den nye minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby.

Af den nye regerings politiske grundlag fremgår, at regeringen vil styrke fagligheden i de gymnasiale uddannelser med bl.a. adgangskrav, færre studieretninger og flere obligatoriske adgangsgivende fag.

Dermed er der – som forventet – lagt op til en genoptagelse af de forhandlinger, som den afgående undervisningsminister Christine Antorini (S) måtte opgive i foråret på grund af uenighed mellem rød og blå blok om, hvorvidt et nyt adgangskrav skal fastsættes ved karakteren 2, 4 eller 7.

0:000:00