Ny tværfaglig prøve i 9. klasse

KORT NYT: For at gøre folkeskolens prøver mere tidssvarende skal eleverne i 9. klasse fremover til en fælles prøve i fysik og kemi, biologi og geografi.

Undervisningsministeren håber, at flere elever med ændringerne vil blive motiveret til at arbejde med naturfagene - for der er brug for naturvidenskabelige kompetencer, siger hun. 
Undervisningsministeren håber, at flere elever med ændringerne vil blive motiveret til at arbejde med naturfagene - for der er brug for naturvidenskabelige kompetencer, siger hun. Foto: Les Kaner/UVM
Erik Bjørn Møller

Med et nyt lovforslag vil undervisningsminister Christine Antorini (S) fremover sende folkeskolens elever i 9. klasse til fælles prøve i fysik/kemi, geografi og biologi.

Forslaget forklares med, at der med folkeskolereformen er igangsat en omfattende udvikling af folkeskolen. Som et led i den udvikling skal folkeskolens prøver gøres mere tidssvarende, så de i højere grad afspejler den virkelighed, som eleverne vil møde efter folkeskolen.

Derfor fremsætter regeringen nu et lovforslag, der skal indføre en ny bunden praktisk-mundtlig fælles prøve i de nævnte fag som erstatning for den nuværende bundne praktiske og mundtlige prøve i fysik/kemi.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00