Nye navne til erhvervsskolers foreninger

NAVNESKIFTE: Erhvervsgymnasierne vil være mere synlige, og med nye navne vil Danske Erhvervsskolers to foreninger nu signalere, at de også har en rolle at spille i debatten om gymnasier.

Erik Bjørn Møller

Knap 40 procent af eleverne på erhvervsskolerne går på gymnasiale retninger eller erhvervsuddannelse med eux, og det bør afspejle sig i deres foreningers navne. Derfor har både lederforening og bestyrelsesforening i Danske Erhvervsskoler besluttet at skifte navn.

De hedder nu henholdsvis Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier-Lederne og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier-Bestyrelserne.

”Vi vil gerne sende et tydeligt signal om, at vi også har en rolle i gymnasiedebatten. Derfor skal de to foreninger have en meget klarere stemme i diskussionen om de gymnasiale uddannelsers fremtid. Samtidig lægger vi vægt på at fastholde fokus på den samlede uddannelsessektor og fortsætter vores arbejde for at skabe bedre sammenhæng mellem folkeskole, ungdoms- og voksenuddannelser og videregående uddannelser og ikke mindst arbejdsmarkedet”, siger Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier-Lederne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00