Økonomisk håndsrækning til pressede friskoler

FINANSLOV: Landets 550 frie og private grundskoler får hævet tilskuddet fra staten, så det svarer til 1.000 kr. mere per elev om året. Det redder mange fra lukningstrussel – og skal være med til at sikre et reelt frit skolevalg for danskerne.

Det frie skolevalg sikres med forhøjelsen af statens tilskud til de frie og private grundskoler, mener Liberal Alliances undervisningsordfører, Merete Riisager.
Det frie skolevalg sikres med forhøjelsen af statens tilskud til de frie og private grundskoler, mener Liberal Alliances undervisningsordfører, Merete Riisager.Foto: Pressefoto/Liberal Alliance
Erik Bjørn Møller

Det er skønt. Det er fantastisk.

Peter Bendix Pedersen
Formand for Dansk Friskoleforening

”Det er skønt. Det er fantastisk,” lød det torsdag i telefonen fra Peter Bendix Pedersen, der er formand for Dansk Friskoleforening.

Ti minutter tidligere havde en embedsmand fra Finansministeriet ringet til ham med meldingen om, at ”nu er den på plads”.

Med regeringens indgåelse af en finanslovsaftale med de øvrige blå partier var det nemlig dermed også faldet på plads, at stribevis af privatskoler og friskoler nu redder sig fri af lukningstrussel og risko for fallit.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00